Wydarzenie to kierowane jest do osób, które chorują na hashimoto, bądź dla osób które opiekują się chorymi i chcą dowiedzieć się, w jaki sposób wprowadzić tę chorobę w remisję za pomocą tajników dietoterapii.
Szkolenie prowadzi Agnieszka Cioś – dietetyk kliniczny, psychodietetyk oraz członek Polskiej Akademii Zdrowia. Od lat pracuje z pacjentami z chorobą hashimoto, stosując niekonwencjonalne i wysoce skuteczne metody dietoterapii. Swoją wiedzę zawdzięcza doświadczeniu jakie zebrała w pracy z pacjentami, korzystaniu z publikacji z zagranicznych źródeł naukowych, aktualnej literaturze medycznej, uczestnictwie w konferencjach, szkoleniach i wykładach.
Plan szkolenia:
1. Na przekór tradycyjnym metodom leczenia
2. Samodzielna diagnostyka i szukanie przyczyn choroby
3. Czy hashimoto jest chorobą tarczycy?
4. W jaki sposób remisja zależy od stanu jelit?
4. Jak hashimoto wpływa na organizm?
5. Jak poprawić samopoczucie mając hashimoto?
6. Pokarmy drażniące tarczycę przez układ odpornościowy
7. Protokoły lecznicze i najskuteczniejsze diety
8. Wprowadzanie choroby w remisję za pomocą diety
9. Badania, które musisz wykonać!
10. Suplementy – czy są konieczne?
11. Panel przeznaczony na pytania
W cenie szkolenia:
– kawa, herbata, woda
– poczęstunek
– przewidziana przerwa obiadowa
– panel do zadawania pytań
– prezentacja dla uczestników
Jak kupić bilet?
Wejdź na stronę http://compl-eat.pl/e-rezerwacja i wypełnij formularz zgłoszeniowy – w polu “uwagi” wpisz po prostu “Szkolenie hashimoto 13.04”
Możesz przesłać chęć uczestnictwa w szkoleniu na e-mail: biuro@compl-eat.pl
Opłacenie faktury przed terminem wydarzenia jest warunkiem koniecznym.
Szkolenie będzie prowadzone w małej grupie. Po wykupieniu dostępnych miejsc nie ma możliwości zakupu biletów.
Zostaw komentarz