Jedzenie, a efektywność
Związek między odżywianiem, a zdrowiem zdecydowanie wykracza poza kwestię
sylwetki. Odpowiednia dieta nie tylko pomaga kontrolować wagę i obniżyć poziom
cholesterolu, ale także poprawia koncentrację, umiejętności rozwiązywania problemów
i znacznie podnosi efektywność. Dlatego, tak istotne jest zadbanie o zbilansowane
żywienie na co dzień – nie tylko w domu, ale także w miejscu pracy.
Rzeczywistość
Jak zatem odżywiają się polscy pracownicy? 63, 3% nie przestrzega zasady max. 3 godzin
przerwy między posiłkami, 57,3% pije zbyt mało wody, 50,7% często po jedzeniu czuje się
ospała, 34% je dania typu fast food*.
Pracodawca może pomóc swojemu zespołowi w podejmowaniu mądrych wyborów
żywieniowych, jednocześnie podnosząc wydajność swojej firmy. Odpowiedzią są
programy żywieniowe.
Przełomowe rozwiązanie
Dzięki połączeniu wieloletniego doświadczenie firmy Bon Appetit w żywieniu oraz wiedzy
genetycznej i nutrignenomicznej ekspertów lubelskiego laboratorium Vitagenum
powstał wyjątkowy program żywieniowy o nazwie GOOD DAY. To unikalne rozwiązanie,
które pozwoli pracownikom zadbać o zdrowie, jednocześnie zwiększając ich codzienną
efektywność w miejscu pracy.
* Wyniki Raportu firmy Human Power „PRACA, MOC, ENERGIA W POLSKICH FIRMACH” – maj 2016-
marzec 2017 r.
- This wydarzenie has passed.
Zostaw komentarz