Już 4-6 listopada w Lublinie odbędzie się VI Konferencja Naukowo-Techniczna Bezpieczny Produkt Spożywczy.
Honorowym Gospodarzem tegorocznej edycji jest SM SPOMLEK, organizatorem BMP – wydawca magazynu “Kierunek Spożywczy” oraz portalu kierunekSPOZYWCZY.pl
Podczas dwudniowego wydarzenia będziemy rozmawiać o nowoczesnych technologiach oraz rozwiązaniach, które mają pomóc w uzyskaniu i utrzymaniu najwyższej jakości produktów wytwarzanych w zakładach spożywczych.
Poruszymy tematy:
- utrzymywania higieny i czystości produkcji,
- kontroli jakości,
- opakowań i znakowania.
Będzie można posłuchać zarówno naukowców, jak i pracowników firm świadczących usługi i dostarczających nowe rozwiązania oraz specjalistów – przedstawicieli:
?mleczarni
? browarów
? zakładów mięsnych
? zakładów przetwórstwa owocowo-warzywnego
? zakładów spirytusowych.
W ramach programu odbędzie się wycieczka techniczna do Radzynia Podlaskiego, gdzie znajduje się nowoczesny zakład SM SPOMLEK – jeden z największych polskich producentów sera żółtego. Wycieczka to możliwość zobaczenia jak wygląda droga od przyjęcia mleka do gotowego wyrobu na sklepowej półce. Trasa zwiedzania będzie prowadziła od odbioru, nowoczesnej proszkowni, przez warzelnię, pakowanie sera, dojrzewalnię, dział konfekcjonowania oraz pielęgnację serów długodojrzewających. Serowarzy zdradzą wiele ciekawostek ze świata serów żółtych. Będzie można nie tylko zobaczyć produkcję, ale również skosztować i dostrzec różnice w smaku serów powstających w Spomleku.
Wydarzenie odbędzie się w hotelu In Between, który położony jest w niedalekiej odległości pomiędzy Lublinem, Kozłowieckim Parkiem Krajobrazowym, a Nałęczowem.
Zostaw komentarz